elcirkeln.se

Flytt av hemsida från Squarespace till RocketLabs Ignition CMS för bättre hantering, mobilanpassning, google analytics spårning och utbyggnad av interna funktioner.

Den nya sidan har byggts ut med ett ärendehanteringssystem där kunder kan kontakta företaget via hemsidan. Nya ärenden slussas vidare till administratörers respektive e-postklienter där fortlöpande kommunikation kan ske. Mail mellan företag och kund läses in i systemet för lättare hantering. Ärendehantering finns också tillgänglig direkt i webb applikationen för företagets administratörer där all kommunikation kan följas. Ärendehanteringsystemet har stöd för status, taggar, obegränsade inkorgar, meddelande mallar och insamling av uppgifter genom dynamiska formulär. Dynamiska formulär används bland annat för att hämta in kunduppgifter på nya kunder.

Systemet omfattar också insamling av omdömen där företaget enkelt kan bjuda in kunder att lämna omdömen för utfört arbete för intern uppföljning men också för att visa upp på hemsidan.

Från att hemsidan tidigare enbart hanterats som en företagspressentation är det nya systemet mer av ett arbetsverktyg för företaget vilket underlättar för kundkommunikation och effektivisering av verksamheten.

https://elcirkeln.se


  • Kund

    Elcirkeln i Lund
  • Release

    2021