Sökmotoroptimering

Att bygga upp en närvaro på webben börjar med er hemsida, men över 80% av den dagliga användningen av Internet börjar med ett klick från en sökning på Google. En professionell sökmotoroptimering och strategi för sökmotorer är ett måste för att lyckas online.
Webb och Systemutveckling

Vi sökmotoroptimerar av en anledning

Sökmotoroptimering är inte raketforskning, men ett effektivt långvarigt organiskt sökresultat kräver aktivt arbete och engagemang. Hemsidan och målsidor kan behöva optimeras för bästa resultat och google gör löpande justeringar i sina algoritmer som man behöver anpassa sig till. All trafik skapas inte på samma sätt och utöver on-page SEO arbete krävs det en hel del off-page SEO arbete kombinerat med en länkstrategi för bästa resultat. Men det kan också vara bra att titta lite extra på hur konkurrenterna gör. Samtidigt ska det säkerställas att arbetet med sökmotoroptimering går i linje med era långsiktiga affärsmål, och hjälper er att på sikt nå rätt målgrupp utan att behöva förlita er på betalda annonser på Google, Facebook eller Instagram.

Bättre ranking för ert geografiska områden

Med en bra strategi för sökmotoroptimering kan vi hjälpa er att nå era mål både lokalt och globalt. Men om du har ett särskilt marknadssegment som du är intresserad av att nå ut till kan det vara en fördel att ta ett "geografiskt riktat" fokus för dina SEO-insatser. På så vis kan vi prioritera de städer och marknadsområden som är mest relevanta för ert företag och kundgrupp.

Riktade målsidor ökar konverteringen

Ett utmärkt sätt att nå ut till nya målgrupper eller hitta fler intressenter är att skapa riktade målsidor för marknadsföring av produkter eller för att generera nya leads. En nischad webbsida för en särskild tjänst eller produkt, vars mål och syfte är att nå ut till nya potentiella kunder. Sidorna ska inte innehålla så stora mängder information utan istället vara korta och konkreta med ett riktat budskap. Genom att använda beprövad teknik för sökmotoroptimering och sociala medier hjälper vi ert företag att växa genom att nå nya kunder. En annan stor fördel med målsidor är att de hjälper er i arbetet med er länkstrategi vilket ger bättre sökmotoroptimering för er primära webbplats.

En riktad målsida kan bestå av följande:

  • Information om produkt eller tjänst
  • Ett enkelt kontaktformulär
  • Broschyrer, flyers eller pdf dokument för nedladdning
  • Signup för nyhetesbrev
  • En blogg eller nyhetssektion
  • Omdömen från kunder
  • Framträdande Call-To-Action
  • Videoklipp
  • Länkar tillbaka till er primära webbplats

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

RocketLabs har sitt kontor i norra Skåne där vi jobbar med lokala företag från Hässleholm, Kristianstad, Lund och Helsingborg, men vi erbjuder våra tjänster till företag över hela Norden. Oavsett om ni befinner er i Stockholm, Oslo, Köpenhamn eller har kontor någon annan stans i Norden så kan ni alltid vända er till oss. Vi har ett arbetssätt som är utformat att fungera lika bra lokalt som på distans.

Kontakta oss